European Distribution Campus

Europa is een grote, welvarende afzetmarkt met consumenten en ondernemingen die openstaan voor vernieuwing. En de weg naar Europa loopt optimaal via Versteijnen Logistics.

Neem contact op

of bel ons via +31(0)13 578 83 00

European Distribution Campus

Europa is een grote, welvarende afzetmarkt met consumenten en ondernemingen die openstaan voor vernieuwing. En de weg naar Europa loopt optimaal via Versteijnen Logistics.

Neem contact op

of bel ons via +31(0)13 578 83 00

Veelgestelde vragen

Producten naar Europa brengen lijkt ingewikkelder dan het is.
Versteijnen Logisics heeft veel ervaring en heeft antwoord op uw vragen.

Wat wilt u weten?

Speciaal voor u hebben we een aantal relevante vragen en antwoorden op een rijtje gezet. U zult zien dat er overtuigende antwoorden zijn op een aantal prangende vragen.

Waarom is logistiek zo belangrijk voor het succes van mijn bedrijf in Europa?

Om succesvol te zijn op de Europese markt, is het niet meer voldoende om uitsluitend het juiste product tegen de juiste prijs aan te bieden. Als uw bedrijf van plan is om de concurrentie aan te gaan met de bestaande spelers op de markt, is het belangrijk om dit te doen op de juiste plaats, op het juiste moment en op de juiste manier. Kortom, het is essentieel om een effectieve en efficiënte toevoerketen op te zetten, op maat gemaakt voor de unieke eigenschappen van uw producten, service niveaus en markten.

Er zijn vele manieren om uw Europese toevoerketen op te zetten. Eén van de meest gebruikelijke manieren is het gecentraliseerde, Europese distributiemodel, waar voorraad voor de gehele Europese markt is opgeslagen in één centraal gelegen magazijn en de toevoerketen wordt ook beheerd vanuit dit centrale punt.

Waar kan ik het beste mijn Europese distributiecentrum opzetten?

Eén van de cruciale aspecten van het ontwerpen van een Europese toevoerketen is de juiste locatie uitkiezen voor het Europese distributiecentrum. Locatiefactoren zoals de capaciteit van lucht- en zeevracht, de kwaliteit van de infrastructuur van het transport, aanwezigheid van logistieke diensten, werkgelegenheid en uiteraard onroerend goed zijn allemaal zeer belangrijke factoren. Maar vergeet ook niet om de douanereglementen en het belastingklimaat aandachtig te bekijken. Nederland is een ideale locatie om de Europese markt vanuit te bedienen. Sterker nog, meer dan 50% van alle internationale bedrijven met een gecentraliseerd Europees distributiecentrum, heeft hun centrum in Nederland zitten.

De geschiedenis van de Nederlandse handel gaat honderden jaren terug, er is dus zonder meer een gevestigde traditie op het gebied van transport en logistiek. Unieke eigenschappen van Nederland zijn:

  • Centrale locatie binnen de Europese markt
  • Uitstekende zee- en vliegveldfaciliteiten
  • Uitgebreide transportinfrastructuur met snelle verbindingen
  • Uitstekende en goed ontwikkelde logistieksector
  • Internationaal georiënteerde zakenwereld

Wat zijn de voordelen van het hebben van een bonded warehouse?

In plaats van dat goederen bij aankomst in de EU door de douane gecontroleerd worden, kan een bedrijf ze ook opslaan in een magazijn, dat onder controle van de douane is; een zogenaamd bonded warehouse (douane-entrepot).

Goederen kunnen voor onbepaalde tijd in een bonded warehouse blijven en er hoeven geen importkosten of belasting betaald te worden, totdat ze daadwerkelijk geïmporteerd worden in het ‘vrije verkeer’ in de EU, bijvoorbeeld om vervoerd te worden naar een klant. Omdat de douanecontrole van een bonded warehouse voornamelijk van administratieve aard is, is er meestal geen fysieke scheiding in het magazijn tussen de goederen in het vrije verkeer en goederen die nog onder toezicht van de douane staan. Wanneer de eindklant zich buiten de EU bevindt, kunnen de goederen getransporteerd worden onder douanetoezicht (T1) vanuit het bonded warehouse naar het land waar de afnemer gevestigd is. Op deze manier worden douaneheffingen en invoerbelastingen alleen betaald in het land van bestemming en wordt voorkomen dat er dubbel betaald moet worden.

Naar het veelgestelde vragen overzicht

Projecten

23
Apr

Rijverboden mei 2018

Klik op de link hieronder om het overzicht te downloaden. Rijverboden mei 2018
20
Apr

Rijverboden mei 2017

Klik op de link hieronder om het overzicht te downloaden. Rijverboden mei 2017
22
Aug

Regie over meer dan een miljoen spare parts

Onderdelenlogistiek is een van de moeilijkste disciplines binnen onze branche. Veel bedrijven houden dat gedeelte liever zelf in de hand. Uitlevering van een reserveonderdeel heeft immers altijd haast. En er mogen geen fouten worden gemaakt. Desalniettemin heeft een globale speler in spare parts toch voor Versteijnen gekozen, op basis van onze operational excellence. Wij verzorgen de logistiek van circa een... read more →
22
Aug

De logistieke kracht achter zonnepanelen

Een beursgenoteerd bedrijf dat is gespecialiseerd in productie, distributie en installatie van zonnepanelen. Sinds de start in Europa in 2007 is Versteijnen het Europese Distributie Centrum (EDC) van dit bedrijf. Momenteel worden ieder kwartaal enkele duizenden zendingen via Tilburg door Europa verspreid. Soms rechtstreeks, meestal naar een lokaal distributiecentrum (DC’s) Maar Versteijnen biedt meer dan transport. De totale Europese supply... read more →

Waar te beginnen?

Europa was nog nooit zo dichtbij. Het begint bij Versteijnen Logistics. Bent u benieuwd wat we voor u en uw organisatie kunnen doen? Neem dan contact met ons op.