Skip Navigation or Skip to Content

5 februari 2024

Versteijnen: een vertrouwde partner in efficiënt transport voor Thermaflex

Thermaflex Isolatie B.V. is een toonaangevende producent van duurzame voorgeïsoleerde polybutyleenbuizen, ideaal voor stadsverwarming, -koeling, drinkwateroplossingen en warmtepompaansluitingen. Ze bedienen installateurs en groothandels met hoogwaardige producten en spelen ook een rol in netwerkrenovaties. Versteijnen neemt een groot deel van het transport voor Thermaflex voor zijn rekening, met een focus op klanten in Duitsland en Frankrijk.

Buitenlandtransport  

Edwin Tausch, Supply Chain Manager bij Thermaflex International, legt het proces uit: “Op dag A melden we het transport aan, en op dag B komt Versteijnen langs om alle bestellingen voor Frankrijk en Duitsland op te halen. Aan ons dok staat dan een koppeltrailer gereed die we vol laden met onze producten. Aan het eind van de dag, haalt Versteijnen hem op en neemt vanaf dat punt het volledige transportproces over. Versteijnen voert dan een verdere sortering uit op basis van postcodegebieden in hun overslagpunt. Ze herladen vervolgens hun vrachtwagens met alle ontvangen goederen en onze bestellingen en leveren deze op dag C, D of E uit aan de hand van het postcodegebied in Duitsland of Frankrijk.”

Less Than Truckload 

Dit systeem heeft voor Thermaflex het voordeel dat ze de koppeltrailer direct kunnen vullen en de orders van de vloer af zijn. “Zodra onze producten in de trailer staan, zijn we ontzorgt. Versteijnen neemt het vanaf daar over. Hier spreken we over LTL-zendingen, wat staat voor Less Than Truckload (LTL).” Dit geïntegreerde proces biedt niet alleen gemak en efficiëntie voor Thermaflex, maar zorgt er ook voor dat de producten veilig en gestructureerd hun bestemming bereiken, waarbij Versteijnen een belangrijke rol speelt in het soepel verlopen van het transportproces.

 

Nauwkeurige leverdata 

Voor elk postcodegebied heeft Thermaflex een specifieke lead time, een transporttijd die door Versteijnen is verstrekt. “Deze tijdsduur is van cruciaal belang voor ons, omdat het ons in staat stelt onze klanten duidelijkheid te bieden over wat ze kunnen verwachten”, vertelt Edwin. “Dit is met name van groot belang in Frankrijk, waar we niet alleen op vaste bedrijfslocaties leveren, maar ook aan bouwplaatsen. Onze producten worden vaak als eerste in het netwerk van een bouwproject geïntegreerd. Daar komt de transporttijd om de hoek kijken, de leverdatum nauwkeurig moet worden afgestemd omdat er nog niet altijd iemand vast aanwezig is op de bouwplaats. Op dit gebied zijn we echt ontzorgd, omdat we kunnen vertrouwen op de gestroomlijnde processen en duidelijke leveringsdata die Versteijnen ons biedt.”

 

Een diepgeworteld partnerschap  

De samenwerking van Versteijnen en Thermaflex strekt zich uit over meer dan veertig jaar. Het is volgens Edwin een diepgeworteld partnerschap dat voor hen van groot belang voor is, gezien de lange gedeelde geschiedenis. “In vier decennia gebeurt er natuurlijk veel, maar Versteijnen is er altijd geweest om ons te ondersteunen, zelfs in de moeilijkere tijden die we ook gekend hebben. Er is een wederzijds begrip tussen Versteijnen, Thermaflex en onze producten, gebaseerd op vertrouwen dat in al die jaren is opgebouwd. De communicatie verloopt soepel, vooral omdat een langdurig partnerschap ons in staat stelt om openlijk dingen met elkaar te bespreken.”

Wat volgens Edwin de samenwerking extra waardevol maakt, is dat beide bedrijven van elkaar blijven leren. “Wij houden Versteijnen op de hoogte van de veranderingen in onze producten en processen, terwijl we tegelijkertijd leren van de ontwikkelingen in het transportlandschap die Versteijnen met zich meebrengt. Dit maakt de samenwerking niet alleen prettig, maar ook effectief. Het is een vertrouwde, langdurige relatie waarin we samen naar oplossingen kijken”, aldus Edwin.