Skip Navigation or Skip to Content

5 augustus 2021

Versteijnen Hongarije: al 25 jaar voortvarend

Niet alleen Versteijnen Logistics in Nederland verjaart, ook onze vestiging in Hongarije bestaat sinds 2020 maar liefst 25 jaar. General Manager Sándor Voller is sinds 2009 betrokken bij onze organisatie en vertelt over de groei van Versteijnen in Hongarije.

Szombathely 1994

De samenwerking met Philips was dé reden dat Versteijnen Logistics een vestiging opende in Hongarije. Sándor: “Philips bouwde een fabriek in Szombathely in 1994. Versteijnen won in Nederland een tender om goederen te vervoeren vanuit deze fabriek naar Eindhoven, wat leidde tot de oprichting van Versteijnen Logistics in 1995. Destijds hadden we één medewerker Hongarije, later breidden we de business uit met Hongaarse medewerkers en meerdere vrachtwagens voor binnenlands transport. In deze tijd was het enkel transport wat we deden: we reden internationaal voor Philips en nationaal voor andere klanten.”

Beperkte bewegingsvrijheid

Het opzetten van de business in Hongarije was een uitdaging vertelt Sándor. “Het kostte wat tijd om het transport op poten te zetten, vanwege beperkte bewegingsvrijheid in Hongarije. Maar toen dit eenmaal lukte en goed liep, hebben we ons transport uitgebreid. In 1998 bouwden we dan ook een warehouse in Sárvár, dichtbij Szombathely.” Nadat het warehouse gevuld was voegde Versteijnen Logistics er een ander magazijn met kantoren aan toe. Dit werd de basis van Versteijnen Logistics Hongarije.

Nieuwe zaken in Székesfehérvár

In 2004 werd de fabriek in Szombathely gesloten en het transport verplaatste zich naar Székesfehérvár.. Het stimuleerde Versteijnen ook om magazijnen op te starten in een nieuwe stad.” De volgende stap voor lokale expansie werd genomen in 2008. “We openden een nieuw magazijn in Székesfehérvár; waarbij de hoofdfocus lag op het vervoer van verpakkingsmaterialen, ruwe materialen en onderdelen. Daarnaast leverden we productieonderdelen van andere klanten.” Het bedrijf groeide gestaag in medewerkers.

De focus

De focus in Hongarije ligt deels op goederentransport van de Versteijnen-magazijnen naar de fabrieken van de partners van onze klanten. Sándor: “Onder het JIT-systeem leveren we hun verpakkings- en ruwe materialen. In veel gevallen doen we dit met onze eigen trucks en wissellaadbakken.

Palletgoederen

Naast het internationale transport, ging het vrachtvervoersteam ook door grote veranderingen heen in het afgelopen jaar. Sándor: “Dit team is in een korte periode uitgegroeid van startup naar een belangrijke divisie. De focus hier ligt op de directe levering van goederen op pallets, met afmetingen van 1 pallet naar 24t FTL. Het doel is voor iedere vraag om op de korte termijn gepaste oplossingen aan te bieden aan de klant.”

Goed contact

Sándor kijkt hoopvol naar de toekomst. “We hebben grote veranderingen doorgevoerd, met name in het internationale transport. Dit heeft het bedrijf sterker gemaakt, waarbij we geen financiële tegenslagen hebben gehad. Na 25 jaar staan we nog steeds met beide voeten stevig op de grond, met een goede mix van klanten en leveranciers. Zij vertrouwen ons erop dat we doen wat we beloven. Ik vind het ook belangrijk dat het personeel mij altijd kan bereiken en dat de lijntjes kort zijn. We hebben geen ingewikkelde bedrijfsstructuur. Ons contact met de planners, customer service en het management in Nederland is ook goed. Ik hoop dat we zo succesvol blijven en verwacht nog meer positieve veranderingen in de toekomst.”