Skip Navigation or Skip to Content

8 maart 2024

Van de weg naar het bureau: in gesprek met Nikki Grünberg

Vorig jaar vertelde Nikki Grünberg in een interview over haar werk als vrachtwagenchauffeur. Inmiddels heeft ze de uitdaging aangenomen om haar horizon te verbreden door de overstap te maken naar de kantoorzijde binnen Versteijnen. In een nieuw interview vertelt Nikki meer over haar nieuwe functie en hoe het is om de overstap te maken van de weg naar het bureau.

Altijd blijven leren

Na bijna vijf jaar werkzaam te zijn geweest als vrachtwagenchauffeur, heeft Nikki de overstap gemaakt naar de kantoorzijde van Versteijnen. Momenteel werkt ze op de CPL-afdeling, waar ze verantwoordelijk is voor het regelen van de planning voor chauffeurs die komen laden en lossen. Hoewel Nikki benadrukt dat ze niet per se weg wilde uit de vrachtwagen, legt ze uit: “Ik voelde me heel prettig op de vrachtwagen, maar toen deze kans zich voordeed, was ik nieuwsgierig of deze kantoorfunctie iets voor mij zou zijn. Ik ben nog jong en wil graag zoveel mogelijk verschillende dingen leren bij Versteijnen.”

Een wereld van verschil

Na ongeveer drie maanden achter het bureau te hebben doorgebracht, voelt Nikki zich op haar plek. De overgang was soms wel even wennen, zoals ze lachend opmerkt: “Het is echt heel leuk om nu op kantoor te werken, maar het is een wereld van verschil met de vrachtwagen. Op de vrachtwagen kon ik namelijk doen en laten wat ik wilde, omdat ik toch alleen was. Zoals keihard meezingen met de radio. Als ik dat nu doe, zijn er natuurlijk wel een paar mensen die raar opkijken.” Naast het plezier en de leermogelijkheden op kantoor, waardeert Nikki ook de gestructureerde werktijden: “Ik heb nu wat meer structuur. Op de vrachtwagen wist je vaak niet hoe laat je precies klaar was of hoe lang je precies onderweg was. Dat is op kantoor heel anders natuurlijk, dus ik merk dat ik nu wat meer vrije tijd heb.”

 

Meer structuur

De toegenomen structuur in haar werkzaamheden komt tot uiting in Nikki’s dagelijkse routine. “Ik kom binnen en dan bespreken we even de dag. Vervolgens help ik de hele dag chauffeurs met aanwijzingen voor het laden en lossen en aan het eind van de dag zorgen we ervoor dat de ritten voor de volgende dag klaarstaan. Ook zorgen we ervoor dat alle CMR’s die terug zijn gekomen achter de orders worden gestoken zodat deze gefactureerd kunnen worden. Eigenlijk zorgen we er dus voor dat alles op rolletjes verloopt voor onze chauffeurs.”

 

Versteijnen beter leren kennen

Nikki is tevreden met haar nieuwe functie: “Ik vind het erg leuk om hier te werken. Ik leer elke dag wel iets nieuws en ik heb het bedrijf Versteijnen veel beter leren kennen. Toen ik op de vrachtwagen zat, kwam ik hier alleen om te laden en te lossen, maar nu sta ik met veel meer mensen binnen het bedrijf in contact. Ik ben dagelijks bezig met het warehouse, de chauffeurs en de collega’s op kantoor. Die afwisseling vind ik heel erg tof.”

Gendergelijkheid op de werkvloer

Nikki gaf vorig jaar aan dat ze weinig verschillen ervaarde in werkzaamheden ten opzichte van haar mannelijke collega’s. Ook in haar nieuwe functie blijft dit onveranderd “Gelukkig merk ik ook hier niets van het feit dat ik een dame ben, ik word net zoals elke andere collega behandeld en dat is erg fijn. Wanneer ik uit de vrachtwagen stapte waren er af en toe wel eens mensen die ervan opkeken dat ik een dame was, maar op kantoor is hier helemaal geen sprake van.” Op de vraag of ze ooit weer de weg op gaat durft Nikki geen antwoord te geven. “Ik kan niet in mijn glazen bol kijken. Ik zit nu heel erg op mijn plek, maar werken als chauffeur vind ik ook superleuk. Ik kijk gewoon wat de toekomst brengt binnen Versteijnen.”