Skip Navigation or Skip to Content

14 maart 2022

Tricorp bij Versteijnen: op- en afschalen

Tricorp, producent van werkkleding in de breedste zin van het woord, en Versteijnen Logistics werken al ruim vijf jaar intensief samen. Een aantal jaar geleden was het bedrijf namelijk op zoek naar nieuwe logistieke huisvesting. Zo kwam Ruud Kuijpers, financieel directeur Tricorp, bij Versteijnen Logistics terecht.

Iedereen aankleden

Bij Tricorp leveren ze textielproducten aan klanten en kopen deze in bij, grotendeels Aziatische, leveranciers. Ruud: “Onze klanten zijn bedrijven die werkkleding verkopen. Aan deze kleding voegen zij zelf een logo of borduring toe. De kleding die wij aanbieden loopt uiteen van werk- tot casual kleding, we kunnen bijna iedereen die werkzaam is aankleden.”

Nederlandse markt

Momenteel werken er ruim zestig mensen bij Tricorp, met als grootste afzetgebied Nederland. Ruud: “We leveren ook in landen als België, Duitsland en sinds kort Zwitserland. Europese ambities zijn er zeker, maar Nederland blijft voorlopig onze nummer één afzetmarkt. Hier willen we nog meer bereiken.”

Inschattingsvermogen

Het logistieke proces had Tricorp voorheen zelf in de hand, waarvoor ze verschillende magazijnen huurden. Ruud: “De uitdaging van logistiek in eigen beheer is dat je bij de huur van een pand nooit weet of je de opslag te groot of te klein inschat. Met deze gedachte als leidraad zijn we gaan kijken naar de optie tot outsourcing. Zo kwamen we bij Versteijnen Logistics terecht, de partij waar we destijds het meeste vertrouwen in hadden en nog steeds hebben.”

Robottechniek

Versteijnen Logistics neemt het logistieke proces van Tricorp volledig uit handen. De producten van Tricorp komen in de haven van Rotterdam aan, waarna het goed rechtstreeks bij Versteijnen Logistics wordt aangeleverd. Ruud: “De uitgifte vanuit het magazijn bij Versteijnen is gebaseerd op de dagelijkse verkoop, deze uitgifte regelen we door middel van een interface. Een robotsysteem pickt de orders, waarna deze door orderpickers worden gescand, ingepakt en klaargezet voor vervoer.”

Expertise

Ruud is tevreden over de samenwerking met Versteijnen: “Het is een betrouwbare partij met expertise. De mogelijkheid om de opslag hier uit te breiden of in te perken is ook een belangrijke wens en onderdeel van deze samenwerking. We willen met name ons eigen personeel ontzorgen, omdat het op- of afschalen met eigen mensen lastig is. Dit lukt goed binnen de constructie die we met Versteijnen Logistics overeengekomen zijn.”

Nog niet uitgelezen? Neem eens een kijkje tussen onze nieuwsberichten.