Skip Navigation or Skip to Content

14 maart 2022

Partners voor de lange termijn

Boomkwekerij Udenhout is een familiebedrijf met ruim 130 jaar historie en ervaring. Het bedrijf ontwikkelde zich in de loop der tijd tot een toonaangevende kwekerij in Nederland. De kwekerij in Udenhout bestaat uit 170 hectare grond, waarop laan- en parkbomen, solitairen en meerstammigen worden gekweekt. Daarnaast koopt het bedrijf bomen en heesters in bij leveranciers om alle orders van gemeenten, groenaannemer en landschapsarchitecten compleet te kunnen leveren. Het bedrijf is zo ingericht en logistiek toegerust dat een totaalpakket aan bomen en heesters geleverd kan worden op de door de klant gewenste plaats op het gewenste tijdstip. In dit proces is een betrouwbare partner als Versteijnen Logistics van groot belang.

Totaalpakketten

Boomkwekerij Udenhout bedient klanten door heel Nederland, België, Frankrijk, Zweden en Engeland. Niet alleen op het gebied van uitvoering en beheer maar ook op het gebied van ontwerp en inrichting kan BKU veel voor zijn klanten betekenen. Martin Houben, directeur Boomkwekerij Udenhout, licht toe: “Wij leveren totaalpakketten aan klanten als gemeenten en grondaannemers. Hieronder valt de eigen kweek maar ook het inkopen bij derde leveranciers. Hierdoor kunnen wij een totaalpakket aan bomen, heesters en vaste planten leveren op de gewenste plaats op de juiste tijd.”

Goed geregeld

Het is van belang voor Boomkwekerij Udenhout dat het transport goed geregeld is. Martin: “We hebben er baat bij met partners samen te werken die in staat zijn om afspraken strikt na te komen. Daarnaast is enige ervaring van de processen op het bedrijf en met het laden en lossen van bomen een plus.” Zodoende kwam Boomkwekerij Udenhout twintig jaar geleden bij Versteijnen Logistics terecht. Martin: “Het begon allemaal met de vader van Jorn, toen de markt in Frankrijk bij ons in opkomst kwam.”

Oppikken en lossen

Versteijnen Logistics laat de zeiltrailers bij de boomkwekerij achter, waarna het personeel van Boomkwekerij Udenhout de trailers op de juiste manier laadt. Bas: “Wij zetten de lading klaar op de parkeerplaats voor Versteijnen. De chauffeurs pikken de lading op en lossen bij de klant. Specifiek voor het vervoer in zeiltrailers schakelen wij Versteijnen Logistics in.”

Vaste chauffeurs

De plus van Versteijnen voor Martin is helder: “Betrouwbare levering door het maken van goede afspraken en heldere communicatie staan bij mij op nummer één. We hebben vaste chauffeurs vanuit Versteijnen die voor ons naar Frankrijk en in de Benelux rijden. Zij weten precies wat ze moeten doen en dat schept vertrouwen bij ons én bij onze klant.” En dat klinkt ook heel logisch, als je bomen van formaat in vrachtwagens vervoert. Martin: “Versteijnen Logistics is voor ons een partner voor de lange termijn.”