Skip Navigation or Skip to Content

31 augustus 2023

Logistieke oplossingen voor een snelle levering

Santino, gevestigd in Hapert, is al 30 jaar actief in de bovenkledingindustrie. Het moederbedrijf, Vespo, heeft meer dan 60 jaar ervaring. Oorspronkelijk begonnen als een kleine winkel in Eindhoven, is het inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle groothandel. Het bedrijf heeft zich vooral gespecialiseerd casual bedrijfskleding, met een breed assortiment aan bovenkleding.

Unieke producten en maatwerkopties

Santino biedt een breed scala aan bovenkleding van unieke kwaliteit in de Benelux en Duitsland. Het assortiment bestaat uit t-shirts, polo’s, truien, werkvesten, overhemden en jassen. Naast de standaardcollectie verzorgt de afdeling Custom Choice op maat gemaakte artikelen, waarbij speciale verzoeken van klanten worden behandeld, zoals aangepaste kleuren, knopen of logo’s. Deze artikelen worden vervaardigd in diverse productielanden en naar Nederland verscheept.

 

Volledig ontzorgt

Sinds enkele jaren verzorgt Versteijnen alle opslag voor Santino, inclusief piece picking en voorraadbeheer. Voor sommige klanten verzorgen ze ook het transport. Puck van der Linde, operationeel coördinator, vertelt: “Eigenlijk beheren ze ons hele magazijn, wat volledig aan hen is uitbesteed. Voorheen hadden we ons eigen magazijn in Eindhoven. Er zijn verschillende gesprekken gevoerd met transport- en warehousebedrijven, en uiteindelijk kozen we voor Versteijnen.”

 

Piece Picking

De keuze viel voornamelijk op Versteijnen vanwege hun vermogen om aan klanten te leveren vanaf één stuk. “Niet alle bedrijven kunnen piece picking verzorgen, oftewel het verpakken en verzenden van bijvoorbeeld één shirt. Veel bedrijven kunnen wel opslag doen en volle pallets versturen, maar Versteijnen beschikt over een autostore-systeem. Dit systeem bestaat uit een grote robot met verschillende bakken waarin de artikelen van Santino zijn opgeslagen. De bakken worden naar de orderpicker gebracht, die daaruit de items haalt die de klant nodig heeft. Dit proces verloopt volledig automatisch. Hierdoor worden wij enorm ontzorgd.”

Inbound en outbound

Versteijnen behandelt zowel inbound als outbound zendingen. Containers uit het Verre Oosten worden bij Versteijnen gelost en opgeslagen, zodat ze zo snel mogelijk weer beschikbaar zijn voor verzending. “Versteijnen is onze partner voor het complete logistieke proces. Ze beheren onze volledige voorraad. We werken nauw samen en hebben dagelijks contact”, legt Lisanne Voss van Supply Chain uit. “Als de container op maandag bij hen wordt afgeleverd, heb ik op woensdag de goederen al gereed om opnieuw te verzenden. Ze zijn dus ook razendsnel, wat erg prettig is.” Versteijnen regelt ook de inklaringen en het bijbehorende papierwerk voor zendingen uit Turkije. “Ze ontzorgen ons op dat gebied, wat we weer kunnen doorgeven aan onze eigen klanten”, aldus Lisanne.

 

Intensieve samenwerking

De intensieve samenwerking met Versteijnen is van onschatbare waarde voor Santino. Dankzij de snelle schakeltijden en flexibiliteit van Versteijnen kunnen ze veel bereiken. Versteijnen denkt op alle fronten met Santino mee. Deze nauwe samenwerking stelt Santino in staat om snelle levering aan klanten te bieden, waarbij klanten tot 15.00 uur kunnen bestellen. Nog dezelfde dag wordt hun bestelling verstuurd.