Skip Navigation or Skip to Content

29 mei 2024

Irregulier transport naar volle tevredenheid

Para International is een bedrijf gevestigd in Tilburg dat wereldwijd handelt in de import en export van onder andere textiel, kunstleer, stoffen en andere roerende partijgoederen. Dit gebeurt door het opkopen van stockpartijen, geannuleerde orders, overproducties, afgekeurde productie, enzovoort. Hierdoor vinden de transporten niet wekelijks op dezelfde tijd van en naar dezelfde bestemmingen plaats en is er echt sprake van irregulier transport. Dit maakt Versteijnen als een betrouwbare logistieke partner van essentieel belang. 

Willem II  

Ad de Kok is oprichter en directeur-eigenaar van het bedrijf. Zijn samenwerking met Versteijnen begon enkele jaren geleden in het stadion van de Tilburgse Voetbalclub Willem II. “Toen Versteijnen lid werd van de bedrijvenskybox bij Willem II is het balletje gaan rollen. We raakten aan de praat en kwamen al snel tot de conclusie dat we het een en ander voor elkaar konden betekenen.”

 

Geen regulier transport 

Doordat Para International partijen opkoopt en deze vervolgens wereldwijd verhandelt, hebben zij te maken met irregulier transport. Hierdoor is een goede logistieke partner van groot belang. “We hebben bijvoorbeeld niet elke dag een ritje naar Antwerpen naar dezelfde bestemming. Het kan bijvoorbeeld de ene week een rit zijn vanuit Duitsland naar Tilburg en de week erna van Tilburg naar Italië. De flexibiliteit en prijsverhouding van Versteijnen hierin is erg fijn.”

Naar volle tevredenheid 

Versteijnen regelt dus de transporten binnen Europa voor Para International, zowel inkomend als uitgaand. Van pallettransporten tot grote partijen. Wat Ad betreft, al jaren naar volle tevredenheid. “Ik werk prettig met Versteijnen! De mensen op kantoor zijn aardig en geven altijd snel een prijsopgave van de opgevraagde rit. Verder vind ik elke chauffeur die wij krijgen uitermate vriendelijk en misschien nog belangrijker, ze zijn altijd op tijd.”

 

Tilburgers onder elkaar 

Ook het feit dat Versteijnen gevestigd is in Tilburg is volgens Ad een groot voordeel. “Het is fijn om samen te werken met andere Tilburgers, maar ook logistiek gezien is het handig. Versteijnen koppelt bijvoorbeeld de trailer bij ons af en wij kunnen dan vervolgens bellen wanneer we deze hebben volgeladen c.q. gelost hebben. Dit scheelt mij weer wachtkosten en een hoop stress in het magazijn.”

 

Voor de lange termijn 

Ad ervaart de samenwerking met Versteijnen als uitermate prettig en effectief. Hij ziet Versteijnen als een partner voor de lange termijn. “Ik heb geen reden om te stoppen met de samenwerking. Sinds we een aantal jaar geleden intensief zijn gaan samenwerken loopt alles op rolletjes. Dat zeg ik trouwens niet alleen omdat ik nu word geïnterviewd, maar dit ervaar ik echt zo!”