Skip Navigation or Skip to Content

1 april 2021

René Vermeer: altijd in beweging

Een ‘kind aan huis’, zo kun je de Tilburgse René Vermeer, na 40 jaar trouwe dienst aan Versteijnen Logistics, wel noemen. In de pubertijd kwam hij via de vakopleiding in 1981 als bijrijder bij het transportbedrijf terecht. Inmiddels werkt hij samen met de derde generatie Versteijnen.

1981

René begon met drie dagen werken en twee dagen school, waarna hij fulltime in dienst trad. René vertelt: “In 1981 draaide ik mijn allereerste dienst en werd ik bijrijder op nationale en internationale ritten. Op dit moment had Versteijnen Logistics een wagenpark van 23 auto’s, inmiddels is dit aantal verdrievoudigd. Net als de opslag, waar 50.000 m2 bijkwam. Dat is een behoorlijke ontwikkeling.”

Gang van zaken

Als bijrijder stroomde René door naar transportplanning en later naar de customer service. René: “De afgelopen tien jaar werkte ik in het warehouse, eerst als teamleider en later als manager.” Hier werkt hij, samen met een andere manager, aan de dagelijkse gang van zaken in de zes magazijnen. René: “Ik ben verantwoordelijk voor hal vier, vijf en zes. Dagelijks hou ik mijzelf bezig met het in goede banen leiden van de werkzaamheden, personeelsplanning en processen. Het is een managementfunctie van begin tot eind.”

Doorgroeien

René had geen ervaring als warehouse manager, maar is er door middel van een cursus in opgeleid. René: “Ik blijf niet graag vastzitten in een functie. Door te groeien binnen het bedrijf, blijf je zelf ook scherp. Natuurlijk heb ik mijzelf wel eens afgevraagd hoe het zou zijn als ik naar een ander bedrijf was vertrokken, maar ik zie iedere functie die ik bij Versteijnen Logistics heb mogen bekleden als een nieuwe baan en dat bevalt me nog altijd goed.”

Goede voorbeeld

René neemt graag zijn verantwoordelijkheid: “Als eindverantwoordelijke moet je laten zien dat je er bent en inzet tonen. Je moet het goede voorbeeld geven en als dat af en toe betekent dat je een weekend doorwerkt, dan is dat zo. Daarnaast kan ik makkelijk schakelen. Als er een auto gelost moet worden kan ik dat ook en dan ben ik geen warehousemanager maar operator. Ik stap gemakkelijk van de ene in de andere rol.”

“Ik stap gemakkelijk van de ene in de andere rol”

Flexibiliteit

De plus van Versteijnen Logistics is René helemaal duidelijk: “Dat is de flexibiliteit die wij als organisatie tonen naar onze klanten toe, daarin kennen wij geen kaders.” Daarnaast haalt hij veel energie uit het samenwerken en verbinding maken met de verschillende mensen bij het bedrijf. René: “Ik ben er trots op om bij Versteijnen Logistics te werken. Dagelijkse leveren we als team uitmuntende prestaties, in goede én in slechte tijden.”

Vooruitgang

In zijn laatste paar jaar bij Versteijnen Logistics hoeft René zich zeker niet te vervelen. “Ik zie nog voldoende uitdaging in het warehouse de komende paar jaar. We gaan bijvoorbeeld alles optimaliseren en er zijn altijd andere zaken die verbeterd mogen worden. Het is eigenlijk net als de gehele logistieke wereld: immer in beweging. Dat verandert nooit.”